Flyprat


Go Back   Flyprat > Flyforum
Register Cookies FAQ Community Calendar Today's Posts Search

Notices

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 04-01-2009, 08:11   #1
EB
ScanFlyer Inventory
 
EB's Avatar
 
Join Date: Sep 2004
Location: Ris, Oslo
Posts: 25,372
SAS Det måtte en 72 åring til...

I løpet av 2008 har det blitt diskutert opp og ned hvor mye champagne i glasset SAS skal, bør eller må ha i glasset de serverer før avgang. Mange har med store bokstaver dømt SAS nedom og hjem fordi glassene er halvfulle mens vannglassene er fulle.

Min 72 årige far som er en daglig gjest på forumet kom i går med en herlig kommentar som setter denne diskusjonen på riktig spor.

"Hvilke restauranter er det som serverer breddfulle champagneglass eller vinglass? Og har ikke de mest negative av forumistene også opplevd at restauranter alltid har mer i vannglasset enn i champagne og vinglassene?"
EB is offline   Reply With Quote
Old 04-01-2009, 08:15   #2
Øivind
ScanFlyer Silver
 
Join Date: Jun 2006
Location: Oslo (Lindern)
Posts: 716
Default Re: Det måtte en 72 åring til...

Bestiller man et glass på restaurant er det da vanlig at det er ganske fullt, dog ikke breddfullt. Bestiller man en flaske er det ikke vanlig at det blir skjenket så mye i glasset om gangen.
Øivind is offline   Reply With Quote
Old 04-01-2009, 08:37   #3
Stian
ScanFlyer Gold
 
Join Date: Feb 2006
Location: Oslo
Posts: 1,175
Default Re: Det måtte en 72 åring til...

Nei, det er ikke vanlig å få et halvfult glass når man bestiller et glass vin eller champagne.
At 72-åringer kommer med fornuftige ressonemneter er vel heller ikke så uvanlig. Tvert imot har folk som har levd en stund en tendens til å komme med de MEST fornuftige utsagnene. Jeg har en oldefar på 90+, og få eller ingen jeg kjenner er klokere, mer fornuftig og reflektert.
Stian is offline   Reply With Quote
Old 04-01-2009, 09:21   #4
EB
ScanFlyer Inventory
 
EB's Avatar
 
Join Date: Sep 2004
Location: Ris, Oslo
Posts: 25,372
Default Re: Det måtte en 72 åring til...

...og glassene ombord er de samme som brukes til både vann, juice og champagne - vil si at det er naturlig at det er skille på hvor fullt det er med tanke på hva som er i glasset. det er jo egentlig bare en "velkomsthilsen" ikke noe som skal slukke en nordmanns tørst (kan den slukkes?)
EB is offline   Reply With Quote
Old 04-01-2009, 09:44   #5
EB
ScanFlyer Inventory
 
EB's Avatar
 
Join Date: Sep 2004
Location: Ris, Oslo
Posts: 25,372
Default Re: Det måtte en 72 åring til...

Tja - glassene til SAS er ikke av de minste - formen er langt bedre enn mange restauranter bruker. Nå er jo dette glasset også bare en forsmak på hva du skal få de neste 8-11 timene...

Men å diskutere mengden av gratis alkohol med nordmenn er ikke lett - og neppe en diskusjon jeg "vinner"...
EB is offline   Reply With Quote
Old 04-01-2009, 09:54   #6
Stian
ScanFlyer Gold
 
Join Date: Feb 2006
Location: Oslo
Posts: 1,175
Default Re: Det måtte en 72 åring til...

Tror ikke nordmenn flest er så usiviliserte som du prøver å fremstille det som.
Jeg har aldri opplevd å få et halvfult glass med noe som helst i en premium-kabin. SAS har jeg ikke noe erfaring med, men det høres jo litt gjerrig ut å servere halvfulle glass med champagne som velkomstdrink.

Last edited by Stian; 04-01-2009 at 10:00.
Stian is offline   Reply With Quote
Old 04-01-2009, 11:39   #7
TOS
ScanFlyer Mile High Club
 
TOS's Avatar
 
Join Date: Sep 2004
Posts: 12,518
Default Re: Det måtte en 72 åring til...

Nå har jeg ikke fått med meg diskusjonen om fyllingsgrad på champagneglass og SAS sin fremtidige overlevelsesevne, men betviler vel sterkt at noen seriøst ser en veldig stor grad av korrelasjon mellom disse to faktorene.

SAS har en rekke utfordringer, og mengden champagne i glassene er nok bare en ubetydelig liten del i den sammenhengen. Men det forundrer meg ikke at de kniper inn også her.
TOS is offline   Reply With Quote
Old 04-01-2009, 11:45   #8
MountainDew
ScanFlyer Rusty
 
MountainDew's Avatar
 
Join Date: Sep 2004
Posts: 5,921
Default Re: Det måtte en 72 åring til...

Crewet må også ta hensyn til turbulens
MountainDew is offline   Reply With Quote
Old 04-01-2009, 11:55   #9
B777ER
ScanFlyer Blue
 
Join Date: Jun 2008
Posts: 295
Default Re: Det måtte en 72 åring til...

Quote:
Originally Posted by EB View Post
I løpet av 2008 har det blitt diskutert opp og ned hvor mye champagne i glasset SAS skal, bør eller må ha i glasset de serverer før avgang. Mange har med store bokstaver dømt SAS nedom og hjem fordi glassene er halvfulle mens vannglassene er fulle.

Min 72 årige far som er en daglig gjest på forumet kom i går med en herlig kommentar som setter denne diskusjonen på riktig spor.

"Hvilke restauranter er det som serverer breddfulle champagneglass eller vinglass? Og har ikke de mest negative av forumistene også opplevd at restauranter alltid har mer i vannglasset enn i champagne og vinglassene?"
Det er heller ikke mange restauranter som tar et femsifret, kanskje halvt sekssikfret beløp for moroa heller! Men du har helt rett, det er langt fra det som er det viktigste
B777ER is offline   Reply With Quote
Old 04-01-2009, 12:21   #10
Utflyttet
Ute på tur
 
Join Date: Sep 2004
Location: Bergen, Norway
Posts: 10,012
Default Re: Det måtte en 72 åring til...

Men hadde jeg betalt gode penger for å sitte i en resturant hadde jeg ikke betalt for sjampisen SAS serverer siden jeg ikke liker den, og langt viktigere, hadde en resturant serververt meg noe som helst i de plastrørene til SAS så hadde jeg lurt litt. Men så er det hele litt å sammenligne epler og fisk da.

-A
Utflyttet is offline   Reply With Quote
Old 04-01-2009, 12:46   #11
Someone
ScanFlyer Inventory

Global Moderator
 
Someone's Avatar
 
Join Date: Jan 2006
Location: Hvalstad
Posts: 67,167
Default Re: Det måtte en 72 åring til...

Quote:
Originally Posted by MountainDew View Post
Crewet må også ta hensyn til turbulens
Pä bakken för take-off?
__________________
Upcoming flights - JUL: OSL-ZRH (SK) SEP: OSL-BGY (DY) OCT: MXP-OSL (SK)
Since 1/1/2006
Someone is online now   Reply With Quote
Old 04-01-2009, 12:55   #12
LN-KGL
ScanFlyer Mile High Club
 
LN-KGL's Avatar
 
Join Date: Sep 2004
Location: Oslo, Kiev og Dnipro
Posts: 8,547
Default Re: Det måtte en 72 åring til...

Denne diskusjonen synes jeg er symptomatisk for det som jeg har inntrykk av foregår i SAS i disse dager - ikke å diskutere de viktige problemer SAS står overfor, men fisle med små detaljer.
__________________
Kurt
Vi flyr LOT
LN-KGL is offline   Reply With Quote
Old 04-01-2009, 13:01   #13
Bizflyer
FinalCall.travel/no
 
Bizflyer's Avatar
 
Join Date: Sep 2004
Location: Kristiansand
Posts: 11,304
Default Re: Det måtte en 72 åring til...

På restaurant er det vanlig å servere champagne i høye, smale glass. Normal porsjonering av champagne i forhold til pris pr glass er 10-12 centiliter. Og da er slike glass normalt fulle. Jeg hadde blitt gretten om jeg hadde bestilt et glass champagne på restaurant og glasset bare innholdt halvparten.

Nå er det ikke slike glass SAS bruker. Men de er ikke mye store de heller. Og om det er 10-12 cl champagne i dem når de serverer dem halvfulle, tviler jeg sterkt på.

Når det gjelder rødvinsserveringen til maten er det egentlig på samme viset. Og jeg er jo helt enig i at det ikke er normalt å servere breddfulle glass på restaurant. Men restauranter bruker mye større glass enn SAS. At SAS bruker mindre glass og lite vin oppi gir bare passasjerene irritasjon. Dette hadde ikke vært noe problem om de var raskere ute for å tilby påfyll, men det er der SAS svikter. På Thai er de rundt hele tiden og tilbyr påfyll. Hos SAS måtte jeg vente nesten en halvtime før de kom å tilbød påfyll. Og det var etter at jeg hadde trykket på knappen 3 ganger. På en restaurant hadde det vært mye lettere å få fatt i en servitør for å få mer vin!

BF
__________________
Siden 010106

There is only one way of flying! In Businessclass Åff kårs!
Bizflyer is offline   Reply With Quote
Old 04-01-2009, 13:15   #14
AirbusTrond
ScanFlyer Mile High Club
 
AirbusTrond's Avatar
 
Join Date: May 2006
Location: Gamlebyen, Oslo
Posts: 7,512
Default Re: Det måtte en 72 åring til...

Så lenge flere passasjerer opplever SAS som kjipe med godsakene, så er det vel dette som er hovedproblemet. Personlig mener jeg treghet med påfyll er det største irritasjonsmomentet, enten det er på restauranter eller om bord i fly. På restaurant gjelder dette "vinpakker", der praksisen mht påflyll er skandaløst ulik.
AirbusTrond is offline   Reply With Quote
Old 04-01-2009, 13:18   #15
Concorde
BA Concorde Sep 1998
 
Concorde's Avatar
 
Join Date: Sep 2004
Location: Hvalstad, Asker
Posts: 3,332
Default Re: Det måtte en 72 åring til...

Det skal gå 7 glass på hver flaske vin og champagne, det er standard i Norge. Mao 10 cl i hvert glass.
Concorde is offline   Reply With Quote
Old 04-01-2009, 13:32   #16
Boeing
ScanFlyer Blue
 
Boeing's Avatar
 
Join Date: Dec 2006
Posts: 297
Default Re: Det måtte en 72 åring til...

Tror mange her inne reiser altfor lite....siden mengden champagne i glasset er det som er viktig. Hvis dette er et problem så kjøp en billett bak gardina!
__________________
upcoming flights..

mange
Boeing is offline   Reply With Quote
Old 04-01-2009, 13:39   #17
EB
ScanFlyer Inventory
 
EB's Avatar
 
Join Date: Sep 2004
Location: Ris, Oslo
Posts: 25,372
Default Re: Det måtte en 72 åring til...

Herlig at noen tror at det er champisen før take-off man (eller firmaet du jobber i/for) betaler for...
EB is offline   Reply With Quote
Old 04-01-2009, 13:47   #18
Blubird
ScanFlyer Mile High Club
 
Join Date: Sep 2004
Location: På bakken
Posts: 8,273
Default Re: Det måtte en 72 åring til...

Er det i det hele tatt særlig skandinavisk å drikke Champagne? Jeg vil tro at for minimum 95% av forumistene drikkes Champagne av helt andre årsaker enn fordi det smaker godt...
Blubird is online now   Reply With Quote
Old 04-01-2009, 13:51   #19
EB
ScanFlyer Inventory
 
EB's Avatar
 
Join Date: Sep 2004
Location: Ris, Oslo
Posts: 25,372
Default Re: Det måtte en 72 åring til...

Hvor fort drikker man egentlig champagne og/eller vin? Jeg tror jeg aldri har hatt tomt glass særlig lenge foran gardinen hos Lufthansa, British Airways, Continental eller SAS...
EB is offline   Reply With Quote
Old 04-01-2009, 14:03   #20
Utflyttet
Ute på tur
 
Join Date: Sep 2004
Location: Bergen, Norway
Posts: 10,012
Default Re: Det måtte en 72 åring til...

Quote:
Originally Posted by TOS View Post
Champagne er da vitterlig godt!
Det er en mening som nok vil variere med tanke på både hvem som drikker og hva som drikkes. Jeg har ikke noe problem med å si atdet finnes nok sjampis og andre boblende ting som ikke smaker sånn særlig.

-A
Utflyttet is offline   Reply With Quote
Reply


Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
12 åring reiste fra Australia til Bali BSSW Småprat 2 23-04-2018 20:49
11-åring fløy alene fra Manchester til Roma! CFN_001 Småprat 18 01-08-2012 23:43
Gratulerer til nok en 40-åring EB Flyforum 14 13-01-2010 16:00
Det måtte jo komme sk931 Flyforum 2 18-08-2005 12:36


All times are GMT +2. The time now is 11:53.


Feedback Buttons provided by Advanced Post Thanks / Like (Lite) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2025 DragonByte Technologies Ltd.
Copyright Foreningen Flyprat, Scanair og bidragsytere. Enkelte ikoner fra Famfamfam CC-BY.