![]() |
|
![]() |
#1 |
ScanFlyer Inventory
![]() Join Date: Sep 2004
Location: Ris, Oslo
Posts: 25,347
|
![]()
Denne uken drar jeg til Frankrike for å hente hjem en sancerre til ukens Scanvin tips. Sancerre har blitt "varemerket" mitt blant kollegaer og venner - noe gavebordet til 40-årsdagen min bar preg av.
Ukens tips er en forholdsvis billig variant: Laloue Sancerre 2007 til NOK 167 på Vinmonopolet. Den har en frisk og lang ettersmak av sitrus og urter. Leg den til kjøling og nyt den allerede i ettermiddag. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
ScanFlyer Silver
Join Date: Sep 2004
Posts: 702
|
![]()
Mitt tips i dag er pils. Passer ypperlig til pizza og landskamp!
Skål! ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
ScanFlyer Mile High Club
Join Date: May 2006
Location: Gamlebyen, Oslo
Posts: 7,512
|
![]()
Pils er allerede fortært, Ringnes, selvsagt. Men senere blir det her en Gattinara til årets lammekoteletter og kantareller. For ikke å glemme flybårne poteter fra Nordvestlandet! Og så var jeg så uheldig å åpne en Ferreira 10 år Twany som må drikkes opp snart....
Last edited by AirbusTrond; 06-09-2008 at 18:14. Reason: Glemte poteter |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
ScanFlyer Inventory
![]() Global Moderator Join Date: Jan 2006
Location: Hvalstad
Posts: 67,051
|
![]()
Som Airbussen kjører jeg også en Ole Brum, så har blir det først pils (Ringnes, Ringnes Classic og Frydenlund Fatøl er kjøpt inn) før jeg etterhvert går over på en flaske Sancerre. Skål
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
FinalCall.travel/no
![]() Join Date: Sep 2004
Location: Kristiansand
Posts: 11,303
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
FinalCall.travel/no
![]() Join Date: Sep 2004
Location: Kristiansand
Posts: 11,303
|
![]()
I utgangspunktet synes jeg Sancerre er en kjedelig vin. Den er laget av Sauvignon Blanc, som jeg synes er den blasseste av alle hvitvinsdruer. Vinen er alltid knusktørr og har relativt lite smak. Passer ikke til mat som har smør eller fløte baserte sauser.
Personlig foretrekker jeg mange ganger heller en Chablis permier cru eller grand cru. Det er mye mer smak i chardonnay druen (som chablis er laget av) enn Sauvignon Blanc druen. Og så er jeg også en stor fan av Pinot Gris fra Alsace. Da snakker vi vin med smak! BF ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
ScanFlyer Inventory
![]() Join Date: Sep 2004
Location: Ris, Oslo
Posts: 25,347
|
![]()
Etter en uke i Italia har vi lært at sauser er oppskrytt... å si at Sancerre er kjedelig var noe nytt for denne gutten.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
FinalCall.travel/no
![]() Join Date: Sep 2004
Location: Kristiansand
Posts: 11,303
|
![]()
Ja, man lærer så lenge man lever!
![]() BF ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
ScanFlyer Inventory
![]() Join Date: Sep 2004
Location: Ris, Oslo
Posts: 25,347
|
![]()
...er gammel nok til å ikke følge alle andre - så da er det klart for en flaske sancerre i ettermiddag også!
|
![]() |
![]() |
![]() |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Ukens Scanvin tips på Scanair.no | EB | Flyforum | 1 | 28-06-2007 10:23 |
Ukens Scanvin tips på Scanair.no: | EB | Flyforum | 0 | 16-06-2007 07:05 |
Ukens Scanvin tips på Scanair.no | EB | Flyforum | 3 | 16-05-2007 12:40 |
Ukens ScanVin tips på Scanair.no | EB | Flyforum | 8 | 13-05-2007 16:01 |
ScanVin tips nummer 18 på Scanair.no | EB | Flyforum | 4 | 06-05-2007 16:56 |