Vel dette Jay Sørensen driver med er Ancillary Revenue, ikke bare gebyrene. Provisjoner en en av 3 deler som Sørensen gir i sitt definisjon, selv om jeg tror at denne tre-deling han foreslar er for enkelt og ikke tar med seg alle Ancillary Revenue Streams.
Problemet med å forlike selskapene ligger i faktum at bare noen
LCC selskaper viser Ancillary Revenue i sine årsrapporter, men de fleste selskaper baker dette inn i other revenue. Derfor er de fleste tallene i Sørensen sin rapport estimater.
I motsetning til gebyrer så er provisjoner en fin sak for pax*ene, fordi de ikke medfører en økt totalpris. Og - provisjoner har blitt lenge en inntektskilde i luftfarten. Leiebiler og hoteller kommer til hodet, kreditkarter også.
King av gebyrer er vel Ryanair i Europa. De tar bare gebyrer som gir ingen mer-verdi over det tradisjonelle produkt. Men disse gebyrer er enkelt a innkreve, siden de fleste reiser jo med bagasje. Satsene for en kolli variierer og prisen for Juli/August er høyre enn resten av året. Smart prisdifferensering
Det hva er fremtida er Ancillary Services som gir en virkelig mer-verdi til pax*en. WLAN onboard, setevalg, Lounge Access, late check-in, forsikring bare for å nevne noen. Her kan en passajer bevist oppgrade det rudimentære produkt som
LCC bransjen leverer. Easyjet er meget i spissen i dette, og faktisk er det slik: Dersom du kjøper alle disse Ancillary Services, har du en billett som kan nesten forlikes med en Business Class ticket hos andre aktører. Skål det funke, må du har også nettverk på plass med relativ sentrale flygninger.