View Single Post
Old 20-01-2013, 13:45   #63
Fnate
ScanFlyer Ununoctium
 
Fnate's Avatar
 
Join Date: Oct 2008
Location: OSL
Posts: 12,000
Default Re: Air Tahiti Nui Business, Bora Bora, Papeete, AA... kort sagt; rundtur.

Siste del av Trip report - En pitstop i London

Det gjenstod bare en tur til... LHR-OSL. Dette var BA Club Europe, som også har blitt rapportert opp og ned og i mente. BA768, som pleide å gå 17:00 eller 17:05 var flyttet til 16:55, hvilket betød Afternoon Tea. Noen fattige brødblingser med grevling er resultatet.

Nå synes jeg den nye short haul cateringen til BA i Club har vært et fritt fall fra stor høyde. Før kunne man møte sulten, mens man nå må møte god og mett. Det er kjipt, men så er prisene og alt annet rundt fremdeles blant de beste.

Turen ble forøvrig 1,5 timer forsinket. Først var det fordi divideren ikke virket og det måtte fikses. Deretter var det de-icing ved gate. Det tok tid å vente på. Så taxet man avgårde, før kapteinen kom ut og tittet på vingene. Det var failed de-icing, og ny taxing bortover til remote stand for ny de-icing. Visstnok første gang i karrieren hans det hadde skjedd.

Vel vitende om mulige delays og dårlig servering ombord snacket jeg i kantina og tenkte heller å ta dere med en liten tur dit.

Mellom flight 9 og 10:
Superkantina
aka Galleries First
T5A LHR


Etter en dusj bærer det inn i Superkantina. Først gafler jeg imeg en potetkaserolle for å stagge det verste av sulten. Så er det å karre meg til min faste sofakrok. Den hadde en skurk okkupert, noe jeg fant ekstremt usympatisk. Så jeg satte meg i en stol like ved, så jeg kunne skule hardt i hans retning.

Problemet er at det også ga meg utsikt hit.



Nå har jeg allerede innrømmet at jeg var mat- og alkohollei... Men altså... Om short haul cateringen har seilet ut i nedoverbakke hos BA, så har ikke det samme skjedd med Champagneutvalget i kantina. Jeg liker Champagne. Veldig godt.

Jeg har et trent øye for dette, og med mitt falkeblikk skimtet jeg en ny etikett i familien. Var det et nytt lite barn eller bestefar som var på besøk?

Det var så visst bestefar. En 1999 Blanc du Blancs...



Dette bare måtte testes. Som sagt, er jeg ikke noen stor vinkjenner, men en Blanc de Blancs Champis er altså en som er laget utelukkende på Chardonnay druer. Vanligvis er det en blend med Pinot. Det gir Champisen en helt annen karakter. Ofte omtalt som en "rasehest".

Som en innskutt bisetning finnes det også Champiser som kun er laget av Pinot druer, men de er sjeldnere og en eksotisk opplevelse. Du finner som regel en i bestillingsutvalget.

Bestefar ble testet mot standarden i kantina, nemlig Teeettttååånsjeeerrrrr 2005. En riktig goding. De har også en Bollinger Rosè, som jeg ikke stridigger, så den ble ikke testet.


Begge boblet og koste seg. Besterfar hadde ikke så mye BÆNG som Tattisen. Men den var usedvanlig mye mer raffinert. Usedvanlig mye mer faktisk.

Det påfølgende knytteneveslagt mot brystkassa og rapen var den samme etter begge.

Til dette passet det godt med litt mer mat av den typen som smaker mer vanlig.



Jeg liker denne kantina. Man må bare finne sin egen krok, og da er området rundt Champagnebaren absolutt å foretrekke. Av flere årsaker.

Vel, dett var dett. Det var rapporten. Nå er jeg hjemme og neste tur er ikke før Schkandalnavia DO'en den 1/2.

Mvh
Skumpheimsbråten
__________________
http://fnate.blogg.no http://www.bongos-tryllereiser.no

The only difference between me and a madman is that I am not mad.

You can't be mad at a crazy chick for loosing her mind
Fnate is offline   Reply With Quote