View Single Post
Old 22-02-2009, 11:10   #4
3cseat
ScanFlyer Silver
 
Join Date: Feb 2009
Posts: 572
Default Re: Prøver med en DO catering og drikketråd her istedet...

Merkelig at dere nesten bare diskuterer "kommersielle" cognacer som XO osv. Dette er jo neste "py". Skal dere ha cognac, må dere helle til "brut" cognac, dvs uten farve og smakstilsettinger. De feste cognacene som selges er jo så full av farge ( E150 ) og sukker og andre smakstilsetinger at det ikke er så enkelt å smake det opprinnelige destilatet.

Det fine er at topp cognac ikke nødvendigvis behøver å være så veldig dyrt. Men de bedere blir dog fort noen tusen kroner med norsk avgiftsnivå.

For de som vil vite noe om cognac brut, så skjekk ut bland annet polets sider sider ,for eks Léopold Gourmel Quintessence 30 Carats 42°, eller noen billigere fra samme produsent.


(For å nevne en topp cognac også, så vil jeg nevne den beste jeg har smakt noen sinne, og det er : Ragnaud-Sabourin le Paradis. Her er det ingen fancy flaske, bare godt innhold! Her er 90% fra slutten av 1800 tallet, og de siste 10 % fra ca 1870!. Denne er faktisk å få tak i her i Norge. Pris ca 10000 )

Last edited by 3cseat; 22-02-2009 at 12:20.
3cseat is offline   Reply With Quote