View Single Post
Old 18-03-2016, 09:28   #434
Cockpitview
ScanFlyer Gold
 
Join Date: Jun 2014
Posts: 1,242
Default Re: Emirates sin Oslorute - Fra Sept 2014

Quote:
Originally Posted by ThomasB View Post
Det er det glade vanvid, hvis en dansk speditør lokker etihad Cargo til cph på baggrund af norsk laks. Potentialet siver bogstavelig talt ud mellem hænderne på OSL. Men nu kan der altså ikke koges mere suppe på den her "nyhed" fra Emirates. Intet er på tapetet.
Jeg tror de fleste ville bli overrasket om det ble offentliggjort tall på de mengder av norsk sjømat som kanaliseres via de nordiske hub og ut til Asia og Amerika via utenlandske speditører. Bare i Laks og Ørret som går som ferskvare er det årlig ca 140.000 tonn til Asia og 38.000 tonn til USA.

For å oversette dette til noe som er litt lettere å illustrere så snakker vi her om i snitt 383 tonn om dagen til Asia eller 19 belly loads på 20 tonn pr dag bare i laks og ørret. Emballasje og is kommer i tillegg sammen med andre typer av sjømat. Daglig går det flere titalls vogntog og semi fra OSL med rutenummer SQ, KL, SK osv. Pallene pakkes ferdig på OSL på flypall etter selskapenes spesifikasjoner og load. Selskaper som Kim Johansen har rullende gulv i sine semitrailere og kjører ferdigbygde paller for videre flyfrakt rett inn fra Road feeders og GPC på OSL. For eksempel så bygges pallene med Singapore Airlines ut av CPH kvelden før og nøyaktig etter spesifikasjonene gitt av SQ sentralt pr pall til å passe på ulike posisjoner i belly.

Disse volumene tatt i betraktning er det helt naturlig at nordiske speditører forsøker å prise norsk sjømat inn i sine forpliktelser ovenfor flyselskapene i østlig retning. Dersom speditøren ikke klarer å fylle de 30 tonnene de har forpliktet seg på med Etihad, finnes det knapt noen mer low hanging fruits enn norsk sjømat. Det er derfor helt naturlig at de nå ser etter norsk sjømat på sin rute med Etihad. På grunn av retningsballasnsen for frakt inn og ut av Norge er det for de fleste speditører liten forskjell i de totale kostnadene ved å kjøre fisken 50 ekstra mil ned til CPH eller FRA.

Du kan gjerne kalle det vanvidd, men dette er en hverdag som alle innen spedisjon og transport av norsk sjømat er kjent med. Det har bare ikke vært kommunisert tidligere. Et ikke ubetydelig antall spesielt danske transportører og speditører, baserer mye av sin virksomhet rundt disse volumene.

Derfor ser jeg ikke helt hvorfor ikke dette er relevant til artikkelen hvor Emirates viser til frakt volumene på OSL som en del av suksessfaktoren for ruten.

Last edited by Cockpitview; 18-03-2016 at 09:31.
Cockpitview is offline   Reply With Quote