Quote:
Originally Posted by KHANSEN
Hvor kommenterer jeg Ryanair henne?
|
Her:
http://forum.flyprat.no/showpost.php...4&postcount=53
Du quotet et konkret Ryanair innlegg i ditt svar.
Quote:
Originally Posted by KHANSEN
Jeg siger, at den svenske grænsekontrol højst sandsynligt kan være den mest negative indflydelsesrige faktor i antallet af flybevægelser på cph for 2016.
|
Utfordringen ligger vel i at det ikke finnes effektive alternativer på den andre siden av grensen for de svenske reisende fra de største nedslagsfeltene rundt Øresunds regionen? Uten å kunne dokumentere det så er jeg er usikker på om det er lettere for reisende fra byer som Malmø, Lund og Helsingborg å heller fly fra
GOT og
JKG for å finne nettverks connections ut i verden. Det gjelder vel også innenriks via
ARN, enn den ekstra kontrollen?
MMX har jo svært begrensede muligheter til å betjene etterspørselen fra denne delen av Øresund uten et nettverksselskap og med dagens svært begrensede Europa trafikk.
Quote:
Originally Posted by KHANSEN
Mht Ryanair er det naturligt, at den ene konkurrent overtager en anden konkurrents position på et markedet. Det er naturligt i et liberalt og frit marked, at virksomheder kommer og går. At antallet af flybevægelser på CPH skal være negative, er en meget underlig tolkning?
|
Da anbefaler jeg å lese postene en gang til, så ser du at det står noe annet.
CPH har en vekst i europatrafikken på 2000 bevegelser i år. Basert på regularitets tallene som
CPH presenterer pr selskap så har Ryanair tilført minst 2000 bevegelser for 2015. Det vil si at selskapet står for hele den netto økningen i antall bevegelser. Samtidig var det en rekke andre selskaper som tilførte kapasitet ved
CPH i 2015.
Debatten i forkant av Ryanair sin etablering var jo nettopp preget av potensielle konsekvenser av deres etablering. At markedsmekanismene fungerer ved at selskapene responderer på konkurranse er jo helt naturlig. Når vi samtidig vet at det var flere enne Ryanair som økte kapasiteten på
CPH i 2015, så oppstår det jo videre et interessant spørsmål i lys av at det ikke foreligger noen kapasitetsvekst utover hva Ryanair har lagt til
CPH, når man ser året som helhet.
Det er jo noe ganske annet enn man har fått inntrykk av og spesielt interessant med tanke på Ryanairs nye strategi og konsekvensene for eksisterende trafikk og aktører.
Quote:
Originally Posted by KHANSEN
Der kommer jo også nye aktører til Gardermoen og Arlanda? Så vil OSL og ARN jo også have negative flybevægelser, hvis man skal følge din udregningsmetode?
|
Som du ser av tidligere poster i denne tråden så har både
OSL og
ARN en reduskjon i antall operasjoner i 2015. Fra
OSL utgjør AB en betydelig del av dette. At flyplassene vokser på tross av tilbakegang i kapasiteten er jo et tydelig tegn på at markedet er stabilt med jevn etterspørsel. Det vil si de reisende som tidligere benyttet AB, ikke blir borte selv om selskapet legger ned sin rute.
De velger bare andre alternativer. Ja kjipt for tilbudet, men ingen katastrofe for antall passasjerer. Til nå har jo dette vært det motsatte med for eksempel Ryanair der man har sett at trafikken i stor grad følger rutene og tilbudet
Det er jo derfor dette er av interesse. Ryanair er i ferd med å legge om hele sin virksomhet for nettopp å tiltrekke seg mer av forretningstrafikken.
Dersom Ryanair sine ruter klarer å skape en etterspørsel som vedvarer, uavhengig av deres justerte tilbud, så er jo deres etablering et viktig ledd av en langsiktig vekst strategi. Om derimot passasjerene forsvinner som følge av deres nærvær eller justering av kapasitet og tilbud, så synligjør jo dette ironisk nok hvor avhengie de flyplasser som tar de inn, blir av at de stimulerer trafikken utelukkende bassert på sitt eget nærvær.