Dagens intervju med Roald i E24 fra i ettermiddag er interessant, og da spesielt den delen om
MIA. Kanskje den også forklarer at
OSL fikk så stor andel av flightene.
Quote:
Cruise og fisk
– Miami er den nest største destinasjonen i USA etter New York, så det har vært helt naturlig for oss å se på Miami, og vi har overvåket den lenge, sier Eivind Roald, kommersiell direktør i SAS, til E24.
I tillegg til de mange som vil feriere i Florida og områdene rundt, er det to viktige drivere for en rute til Miami, ifølge SAS-direktøren:
– Det er egentlig to miljøer som virkelig har etterspurt denne ruten når vi har gjort undersøkelsene våre. Det er cargo (flyfrakt, journ.anm.), og da spesielt fisk, samt turoperatørene som skal frakte cruisepassasjerer. Miami er jo verdens største cruisehavn, sier Roald.
Han forteller at sjømataktørene har indikert at de vil kunne fylle veldig mye av kapasiteten over til Miami. Marine Harvest har blant annet et foredlingsanlegg i Sør-Florida, der fisk foredles til ferdige produkter for markedet.
|
Kilde:
http://e24.no/privat/reise/sas-ab/sa...geles/23508520
Forøvrig er ikke det første gang foredlingsanlegget til Marine Harvest er nevnt her på forumet
http://forum.flyprat.no/showpost.php...&postcount=117